Народът лудна по градските джипове

7-местен хибрид Prius беше сред най-големите атракции на автосалона в София

Народът лудна по градските джипове | StandartNews.com

София. Народът лудна по малките джипове. Компактните кросоувъри грабнаха интереса на посетителите в първия ден на Автомобилен салон София 2013 в Интер Експо Център. Една от причините е, че градските SUV возила съставят изцяло нов клас автомобили от високопроходими модели с по-компактен размер.

Освен това цените са достъпни, особено като се има предвид, че моделите разполагат с 4X4 задвижване. "Интересът в Европа към градските SUV автомобили е небивал", коментираха от Chevrolet, на чийто щанд на изложението може да бъде открит моделът Chevrolet Trax. Още преди изложението вече 10 автомобила от този модел са били договорени за продажба, добавиха от компанията.

Посетителите на щанда на Opel пък плакнаха очи в компактния кросоувър Opel Mokka. Една от премиерите на изложението също предизвика особен интерес, като отново става дума за градска SUV кола - Peugeot 2008. От щанда на марката посочиха, че вече имат 6 предварително продадени автомобила от този модел. Точно до щанда на "Пежо" може да бъде открит още един атрактивен модел от новия клас автомобили - Reno Captur.

"Засега имаме една продадена кола на изложението, но все пак това е едва първият ден", коментираха от официалните вносители "Рено Нисан България". Освен с Captur "Рено" впечатлиха и с вълнуващия 100% електрически автомобил Twizy, чиято ексцентрична визия привличаше посетителите, дошли с личния си фотоапарат. Сред изложените возила не бе пропуснат и модел на градски кросоувър - Toyota RAV 4.

"Като цяло интересът на клиентите е насочен към по-компактните решения като Toyota Auris и модела RAV 4, който е доста достъпен с оглед на това, че все пак предлага 4X4 задвижване", коментира Иван Антров, старши продуктов и ПР мениджър към "Toyota Балканс". По думите му, още през първия ден на изложението продадените автомобили на "Тойота" вече достигат 16 броя. Освен това към тях трябва да се добавят и две сделки за модели на по-високо бюджетните Lexus. "Тази година изложението е много сериозно и интересът ще е висок", допълни Антров. Toyota се отчетоха и с нестандартния 7-местен хибрид Prius. Интересен хибриден модел представят и от "Ситроен" - Citroеn DS5, който може да бъде видян в съседство до щанда на Lexus.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай