ВI системите са все по-търсени от компаниите

Тим ВИЖЪН България организира серия от практически обучения за работа с Tableau

ВI системите са все по-търсени от компаниите | StandartNews.com

Тим ВИЖЪН България организира серия от практически обучения за работа с Tableau

През последните години компаниите генерират все по-големи обеми данни, а от там нараства и нуждата от тяхното правилно управление и пълноценно използване. Логично това увеличава търсенето на BI (Business intelligence) системите - едни от най-ефективните инструменти за менажирането и обработка на големи обеми от фирмени данни. А от там нараства и търсенето на специалисти с умения и квалификация за работа с тях. Един бърз преглед на обявите за подбор на персонал у нас показва, че има стотици вакантни позиции, в които именно уменията за работа с BI са основно изискване или важно допълнително предимство.

В отговор на тази тенденция българската софтуерна компания Тим ВИЖЪН България, която е партньор на аналитичната система Tableau, организира серия от обучения за всички, желаещи да натрупат познания в тази перспективна област и да отговорят на очакванията на работодателите. От фирмата уточняват, че в рамките на настоящата година ще се проведат четири практически курса за работа с аналитичния софтуер - от 22 до 24 февруари, от 7 до 9 юни, от 27 до 29 септември, както и от 29 ноември до 1 декември.

“Tableau не e само едно от водещите BI решения в света, което повече от 10 години е сред лидерите в тази област, а и се отличава с интуитивен интерфейс, който позволява създаването на сложни диаграми и анализи без да се налага да се пише код или да се усвояват програмни езици. Идеята на този софтуер е да може да се въведе лесно на всички нива в организацията и да помогне за изграждане на фирмена култура, базирана на данните” - посочва Даниела Димова, маркетинг мениджър в Тим ВИЖЪН България.

Тя допълва още, че в рамките на обученията се обръща специално внимание на практическата страна от използването на BI системите. Лекторите споделят с курсистите своя практически опит, съвети и установени добри практики за работа със софтуерното решение. Също така те могат да получат консултация не само по учебния материал, а и по отношение на свои казуси, върху които са опитвали да приложат наученото и имат нужда от съвет.

Курсът е подходящ за всеки, който иска да е в крак със съвременните инструменти за обработка и визуализация на големи обеми данни и да може да създава визуални анализи за минути, без да се налага да програмира. Завършилите обучението се научават да извличат в максимална степен полезната информация, скрита зад данните и придобиват умения, които работодателите търсят и ценят.

Повече информация за практическите обучения за работа с Tableau има тук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай