Модератори на TikTok съдят компанията за психологическа травми

Виждали сме хора, застреляни в лицето, бити деца и като цяло най-лошите неща в интернет

Модератори на TikTok съдят компанията за психологическа травми | StandartNews.com

Двама бивши модератори на TikTok твърдят, че бързоразвиващият се гигант в областта на социалните медии не обръща достатъчно внимание на лечението на психичното здраве на модераторите, които се борят да се справят с наплива от „цифрови кошмари“.

Модераторите на съдържание са последната защитна линия на приложението срещу потока от покварено и ужасяващо съдържание, качвано в социалните медии. Постоянното излагане на най-мрачните импулси на човечеството може да разруши психичното им здраве, а двама бивши модератори на TikTok твърдят, че компанията не обръща достатъчно внимание на това.

"Виждал съм хора, застреляни в лицето", казва един от тях пред NPR. "А друг видеоклип, в който бият дете, ме накара да плача в продължение на два часа."

В иска, подаден тази седмица в САЩ, се твърди, че TikTok и нейната компания майка ByteDance са нарушили калифорнийското трудово законодателство, като не са защитили адекватно модераторите от емоционални травми, причинени от гледането на изображенията. Искът обвинява TikTok в небрежност, небрежен надзор и нарушаване на калифорнийския закон за нелоялна конкуренция.

Ашли Велес и Рийс Йънг твърдят, че не са получили подходящо психиатрично лечение, което от своя страна е довело до опасна работна среда. И двамата модератори твърдят, че са били изложени на най-лошите неща в интернет.

Повече технологични новини може на намерите в напата рубрика

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай