Кражба на лични данни! Мета удари в съда Voyager Labs

Обвиненията са за изтегляне на публикации, харесвания, списъци с приятели, снимки и коментари от социални мрежи

Кражба на лични данни! Мета удари в съда Voyager Labs | StandartNews.com

Мета заведе дело срещу Voyager Labs, които обвини в създаването на десетки хиляди фалшиви акаунти за извличане на данни от повече от 600 000 Facebook потребителски профили. В мотивите се казва, че компанията е изтеглила информация като публикации, харесвания, списъци с приятели, снимки и коментари, заедно с други подробности от групи и страници. Meta твърди, че Voyager е маскирал дейността си с помощта на своя софтуер за наблюдение и че компанията също е изтеглила данни от Instagram, Twitter, YouTube, LinkedIn и Telegram за продажба и лицензиране с цел печалба.

Voyager използва разнообразна система от компютри и мрежи в различни страни, за да скрие дейността си, включително когато Meta проверява за фалшивите акаунти. Voyager не компрометира Facebook, вместо това използва фалшиви акаунти, за да стигне до публично достъпна информация.

В своя блог Мета пише “Компании като Voyager са част от индустрия, която предоставя услуги за scraping на всеки… Тази индустрия тайно събира информация, която хората споделят със своята общност, семейство и приятели, без надзор или отчетност, по начин, който може да засегне гражданските права на хората.“

От Meta са изпратили писмо до Voyager Labs с искане стартъпът да спре да нарушава условията на услугата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай