Meta въвежда опция за платена проверка за потребители на Facebook и Instagram в САЩ

Meta Verified започва от $11,99 на месец

Meta въвежда опция за платена проверка за потребители на Facebook и Instagram в САЩ | StandartNews.com

Meta започна да тества платена опция за потвърждение за американските потребители на двете социални мрежи - Facebook и Instagram, съобщи изпълнителният директор Марк Зукърбърг в Instagram. Компанията планира постепенно да пусне платената опция за повече потребители в САЩ през следващите няколко седмици.

Тестван за първи път през февруари в Австралия и Нова Зеландия, Meta Verified започва от $11,99 на месец в мрежата или $14,99 на месец за мобилни устройства. В допълнение към потвърждението, опцията предлага предимства като допълнителна защита от акаунти с имитация и директен достъп до поддръжка на клиенти.

За да избегнат фалшиви акаунти, клиентите, които искат да получат синята значка, ще трябва да предоставят  документ за самоличност, който съответства на името и снимката на техния профил. Потребителите също трябва да са над 18 години, за да отговарят на условията за новата услуга.

Meta се присъединява към други платформи, като Discord, Reddit и YouTube, които имат свои собствени модели, базирани на абонамент. Twitter пусна отново собствената си абонаментна услуга за потвърждение, Twitter Blue, през декември, след като появата на фалшиви „проверени“ акаунти го принуди да оттегли функцията. Twitter Blue струва 11 долара на месец за абонати на iOS и Android, част от опита на собственика Илон Мъск да увеличи бизнеса си с абонаменти, след като купи платформата за 44 милиарда долара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай