Meta планира платена функция за идентификация на потребителите

Засега услугата е налична в Австралия и Нова Зеландия

Meta планира платена функция за идентификация на потребителите | StandartNews.com

Meta тества платена проверка за Instagram и Facebook за $11,99 на месец в мрежата и $14,99 на месец на мобилно устройство. Главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг обяви, че акаунтът „Meta Verified“ ще предостави на потребителите потвърдена значка, повишена видимост в платформите, приоритетна поддръжка на клиенти и много други. Функцията се разпространява в Австралия и Нова Зеландия и ще бъде налична в още страни „скоро“.

За да се регистрирате и да станете Meta Verified, ще трябва да отговаряте на изискванията за минимална активност, да сте навършили 18 години и да изпратите документ за самоличност, който съответства на името и снимката, които имате във Facebook или Instagram. Новото предложение звучи много като версията на Twitter Blue за $8 на месец на Илон Мъск , но Meta отбелязва, че няма да прави никакви промени в акаунти, които са били проверени с помощта на предишните изисквания на компанията, включително забележителност и автентичност.

Освен това потребителите, които се регистрират за услугата, ще получат ексклузивни стикери за Stories и Reels и също така ще получат 100 безплатни звезди на месец или цифровата валута. Meta отбелязва, че фирмите все още не могат да кандидатстват за значка Meta Verified и че не можете да промените името на вашия профил, потребителското име, рождения ден или снимката на потребителския профил, без да преминете през процеса на потвърждение отново.

„В дългосрочен план искаме да изградим предложение за абонамент, което е ценно за всички, включително творци, фирми и нашата общност като цяло“, пише Мета в публикация в блога си. „Като част от тази визия, ние развиваме значението на тази значка, за да можем да разширим достъпа до потвърждение и повече хора да могат да се доверят, че акаунтите, с които взаимодействат, са автентични.“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай