Луксозните марки Gucci и Tiffany успешно стартираха проекти, свързани с NFT, въпреки спада на пазара

Въпреки че стартирането е в условията на спад на пазара, марките описват инициативите си като принадлежащи на "бъдещето"

Луксозните марки Gucci и Tiffany успешно стартираха проекти, свързани с NFT, въпреки спада на пазара | StandartNews.com

Тази седмица луксозните марки Gucci (собственост на Kering SA) и Tiffany & Co. (LVMH) обявиха проекти, свързани с NFT. В случая на Gucci te ще се използват за плащане на стоки, а Tiffany ще използва NFT като цифров паспорт, за да изработва персонализирани бижута за феновете на криптовалутата.

Въпреки че стартирането е в условията на спад на пазара, марките описват инициативите си като принадлежащи на "бъдещето", наричайки ги "още една стъпка" в проучването на web3 - следващото поколение интернет технологии, базирани на блокчейн.

През 2022 г. пазарът на NFT се влоши значително в сравнение с миналата година на фона на срива на пазара на криптовалути. Независимо от това, представители на индустрията твърдят, че много големи потребителски компании все още виждат в NFT и web3 технологиите обещаващ начин за взаимодействие с клиентите.

"Марките имат възможност да установят нов тип взаимоотношения с клиентите си", казва Иън Роджърс, бивш дигитален директор в LVMH, а сега директор "Клиентско преживяване" в компанията за криптографски хардуер Ledger. "Това, което ще видите през следващите няколко години, е много експерименти", обещава той.

Според NFTPriceFloor, след като на 31 юли Tiffany обяви, че ще предлага колекционерски пропуски NFTiff, които собствениците на CryptoPunk NFT могат да разменят за персонализирана висулка, минималната цена на колекцията от дигитални произведения на изкуството се повиши с повече от 9% до 74,69 Етериум или около 123 000 долара.

След като във вторник Gucci публикува съобщение в Туитър, че приема ApeCoin като разплащателно средство в някои от бутиците си в САЩ, токенът намали спада с 4% и към 17:00 ч. се търгуваше почти без промяна в Лондон, според CoinGecko. Колекцията NFT Bored Ape Yacht Club на Yuga Labs, емитента на ApeCoin, също повиши стойността си във вторник, като нарасна с 5,2% до 84,19 Етериум.

Gucci ще бъде първата марка, която ще приема ApeCoin за плащане в магазините си в САЩ, като планира да разшири инициативата до останалата част от северноамериканското си присъствие това лято, съобщи говорителят на компанията Клаудио Монтеверде в имейл до Bloomberg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай