Лондонската полиция арестува тийнейджър, хакнал Uber и Rockstar Games

Полицейските служители отказаха да съобщят какви инциденти са довели до ареста, но някои детайли съвпадат

Лондонската полиция арестува тийнейджър, хакнал Uber и Rockstar Games | StandartNews.com

Полицията в Лондон съобщи за ареста на 17-годишен тийнейджър в Оксфордшир. От агенцията съобщиха, че той е заподозрян в компютърна хакерска атака и остава в ареста, но не дадоха други подробности.

Полицейските служители отказаха да съобщят какви инциденти са довели до ареста, но някои детайли съвпадат с неотдавнашните хакерски инциденти. Миналата пролет седем тийнейджъри, участвали в разследване на хакерската група Lapsus$, бяха арестувани и впоследствие освободени.

Друг арест е последван от два широко известни инцидента: материали, свързани с разработваната игра GTA VI, са изтекли онлайн, тъй като мрежата на разработчика е била пробита; Uber също е била кибератака, която е деактивирала няколко от вътрешните ѝ системи за определен период от време.

След като Uber беше хакнат, компанията обвини за инцидента Lapsus$ - група, която беше изключително активна през последната година. Лицето, публикувало материали, свързани с GTA VI, заяви, че хакерската атака е дело на лицето, отговорно за атаката срещу Uber. Полицията в Лондон отказа да коментира или да разкрие повече подробности.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай