Петък,

Крипто борсата Kraken ще замрази сметките на руски клиенти

От: Кристиан Антонов -
688
Крипто борсата Kraken ще замрази сметките на руски клиенти
A
A
A

Kraken, един от най-популярните криптообмени в света, обяви намерението си да преустанови сътрудничеството си с клиенти от Русия поради разпоредбите на новия пакет от санкции, приет от Европейския съюз.

Руският сайт „Кодекса на Дуров“ един от представителите на редакционната колегия е получил официално уведомление в този смисъл. Според публикацията сметките на потребителите от Русия ще бъдат замразени, но все още е възможно да се изтеглят криптоактиви в други системи.

ЕС последователно приема пакети от санкции срещу руски граждани. Известно е, че новият пакет забранява на компаниите да съхраняват и извършват транзакции с принадлежащи им криптовалути.

По последни данни Blockchain.com също налага ограничения от 27 октомври - дотогава руските граждани могат да теглят средства на други места, тъй като след пълното блокиране това ще бъде невъзможно.

Също така стана известно, че обменът на Cryptopay с руски клиенти, който има руски корени, вече няма да работи с тях. До 21 октомври всички транзакции с участието на руснаци ще бъдат спрени, след което криптоактивите ще бъдат принудително конвертирани в евро и ще се съхраняват в сметки за обмен с възможност за теглене, но само в личните портфейли на потребителите в Европейското икономическо пространство и ЕС.

Някои граждани все пак ще могат да използват услугите, по-специално тези, които пребивават законно в ЕИП, ЕС и Обединеното кралство.


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: Kraken Русия