Коли без шофьори ще доставят храна в САЩ догодина

Очаква се новата услуга на Uber Eats да стартира през следващата година

Коли без шофьори ще доставят храна в САЩ догодина | StandartNews.com

Коли без шофьори ще доставят храна в САЩ. Новата услуга ще бъде предлагана от Uber и се очаква тя да бъде на разположение на потребителите през следващата година.

За тази идея технологичната компания Uber си партнира с фирмата за автономни превозни средства Motional. И двете обаче не уточняват кога точно ще бъдат стартирани този тип доставки.

За момента е известно, че пълният набор от опции за храна, които обикновено се предлагат чрез Uber, няма да бъде наличен в началото. Вместо това клиентите ще избират от „подбран набор от ястия от избрани ресторанти“.

Първоначално колите ще бъдат с оператор за безопасност, но впоследствие може да тръгнат по улиците напълно без шофьори. Освен това доставките първоначално ще бъдат ограничени до Санта Моника, Калифорния, където работи голяма част от екипът на фирмата.

Има и други неясноти, като например какъв е броят на превозните средства, които двете компании смятат да пуснат по обществените пътища. А любопитен факт е, че Motional има постоянно партньорство с Lyft - главния съперник на Uber - за пускане на автономен флот през 2023 година.

А тук ще намерите още любопитни технологични новини!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай