Събота,

Коби Лейм вече е най-следваният TikTok- ър в света

От: екип на Стандарт -
822
Коби Лейм вече е най-следваният TikTok- ър в света
A
A
A

TikTok има нов шампион по брой последователи. Коби Лейм е 22-годишен, роден в Сенегал, но сега живее в Италия. Сега той надминаваи американската TikTok звезда Чарли Д'Амелио, с повече от 142,7 милиона последователи в сравнение със 142,3 милиона на Д‘Амелио.

Лейм първоначално стана известен с кратки видеа за най-нашумялата социална мрежа, в които да показва лесни решения на проблемите, които останалите инфлуенсъри уж се опитват да решат със своите хакове. Сега той публикува предимно неми комедийни скечове, събирайки милиони гледания и харесвания. Последователите му започнаха да експлодират миналата година, а през последните седмици феновете му го издигнат на върха.

Д'Амелио и нейната сестра Дикси са две от централните фигури на TikTok, които изграждат цяла медийна марка върху това, което самите те признават, че първоначално е била случайно увлечение. Стремителният им възход към славата чрез секунди видеоклипове,  вкоито т етанцуват, озадачи хората, които не са в TikTok – и вдъхнови милиони последователи да се опитат да направят същото. Сестрите са спечелили около 27,5 милиона долара миналата година, според оценки на Forbes .

Превръщането на Лейм в най-популярната личност в TikTok е забележително, като се имат предвид проблеми, повдигнати от потребителите на платформата относно това, как се третират създателите на цвят - и по-специално чернокожи.

През 2020 г., в отговор на обвиненията, че алгоритъмът на TikTok потиска съдържанието на чернокожите създатели, компанията обеща да предприеме стъпки, включително създаване на съвет за разнообразие и даряване на пари на организации с нестопанска цел, „които помагат на Черната общност“. Миналата година някои чернокожи създатели участваха в неформална стачка, отказвайки да създават танци, които иначе биха могли да донесат непропорционално голяма полза за белите създатели.


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията