Коби Лейм вече е най-следваният TikTok- ър в света

Той има над 142 млн. последователи

Коби Лейм вече е най-следваният TikTok- ър в света | StandartNews.com

TikTok има нов шампион по брой последователи. Коби Лейм е 22-годишен, роден в Сенегал, но сега живее в Италия. Сега той надминаваи американската TikTok звезда Чарли Д'Амелио, с повече от 142,7 милиона последователи в сравнение със 142,3 милиона на Д‘Амелио.

Лейм първоначално стана известен с кратки видеа за най-нашумялата социална мрежа, в които да показва лесни решения на проблемите, които останалите инфлуенсъри уж се опитват да решат със своите хакове. Сега той публикува предимно неми комедийни скечове, събирайки милиони гледания и харесвания. Последователите му започнаха да експлодират миналата година, а през последните седмици феновете му го издигнат на върха.

Д'Амелио и нейната сестра Дикси са две от централните фигури на TikTok, които изграждат цяла медийна марка върху това, което самите те признават, че първоначално е била случайно увлечение. Стремителният им възход към славата чрез секунди видеоклипове,  вкоито т етанцуват, озадачи хората, които не са в TikTok – и вдъхнови милиони последователи да се опитат да направят същото. Сестрите са спечелили около 27,5 милиона долара миналата година, според оценки на Forbes .

Превръщането на Лейм в най-популярната личност в TikTok е забележително, като се имат предвид проблеми, повдигнати от потребителите на платформата относно това, как се третират създателите на цвят - и по-специално чернокожи.

През 2020 г., в отговор на обвиненията, че алгоритъмът на TikTok потиска съдържанието на чернокожите създатели, компанията обеща да предприеме стъпки, включително създаване на съвет за разнообразие и даряване на пари на организации с нестопанска цел, „които помагат на Черната общност“. Миналата година някои чернокожи създатели участваха в неформална стачка, отказвайки да създават танци, които иначе биха могли да донесат непропорционално голяма полза за белите създатели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай