Понеделник,

Как да намерим качествени дрехи онлайн

От: Екип на Стандарт -
Как да намерим качествени дрехи онлайн
A
A
A

Консуматорската епоха, в която живеем, изисква от дамите, които държат на облеклото си, надлежно да обновяват гардероба си всеки сезон, добавяйки поне няколко основни типа дрехи и обувки към вече съществуващото многообразие. Естественият резултат от подобна бързооборотност е, че спираме да бъдем внимателни по отношение на качеството и просто пазаруваме на килограм. В допълнение възниква и въпросът защо да инвестираме повече парични средства сега, като така или иначе ще заменим дрехата най-късно следващия сезон, за да продължим да бъдем актуални и да поддържаме съответния имидж?

Всеки един средностатистически мъж ще се съгласи, че дамското мислене по въпроса с дрехите е леко изкривено и субективно. Ако трябва да бъдем напълно искрени, ние самите трябва да признаем пред себе си, че понякога наистина не гледаме достатъчно реалистично, а се водим сляпо от моментни емоции. 

Рационално погледнато, едва ли имаме нужда от цялостна подмяна на облеклото на годишна база, за да правим добро впечатление. Съществуват дрехи, чиито материали, кройка, изработка и дизайн са толкова прецизно подбрани и дълготрайни, че изглеждат като нови, независимо от броя на годините, които присъстват в гардероба ви. 

Да вземем например които и да са дамски комплекти от дамски бутик VIZIA store. Ако разгледате внимателно наличните женски сетове, ще се уверите, че моделите са класически, универсални и елегантни, като едновременно подчертават силните страни на фигурата ни и прикриват несъвършенствата. За този факт до голяма степен допринасят платовете и материите, от които са направени дрехите - качественото облекло се забелязва отдалеч и оставя отлично впечатление у околните.

Как обаче да познаем добрата изработка? Има няколко ключови параметъра, по които да се ориентираме:

Материали на платовете - колкото по-естествени, толкова по-добре, защото при правилно пране, гладене и експлоатация не променят характеристиките си във времето и не предизвикват раздразнения при досег с човешката кожа. Важно е да се отбележи, че за различните тъкани си има различни критерии за качество, които следва да се проучат по-подробно при конкретно търсене;

Кройка и изработка - шевовете трябва да са равномерни и здрави, но и да изглеждат естетично;

Десенът на плата съвпада в различните части, които са ушити заедно, и няма разминаване във шарката и формите;

Дизайн - липсата на качество по който и да е от гореизброените параметри със сигурност ще се отрази на дизайна, така че ако видите дреха, която изглежда “скалъпена”, а не цялостна и завършена, тя най-вероятно е такава и по-добре да не я купувате.

Имайте предвид, че ако поръчвате онлайн, в някои случаи снимките могат да заблуждават. При съмнения винаги се свързвайте по телефон или имейл с консултантите на съответния магазин и задайте всички въпроси, които ви интересуват. 

Малко по-абстрактен, но все пак доста полезен практически критерий за качество е относителната уникалност на дрехите. Колкото по-бутикови са, толкова по-вероятно е да са направени в малко количество, с подбрани материали и по добре проучена технология. Масовото производство, което наблюдаваме на почти всяка витрина, е предупредителен сигнал да не разчитаме в дългосрочен план на артикула. 

Високият клас облекла, който се създава от утвърдените модни къщи, се отличава и с различен и разпознаваем дизайн, с който едва ли много хора от вашето обкръжение могат да се похвалят. Ако инвестирате в една подобна дреха и я третирате правилно според инструкциите на етикета, дори и да е на по-висока първоначална цена, то тя ще се запази в идеален вид поне няколко сезона и ще прави също толкова добро впечатление, колкото в самото начало. 

При това положение кому е нужно през няколко месеца да купува дрехи среден или нисък клас, които така или иначе не са толкова уникални и запомнящи се, когато може с по-малко на брой, но по-обмислени инвестиции в облекло да постигне далеч по-впечатляващ ефект?

Тук може да прочетете повече технологични новини!


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички