Как да намерим качествени дрехи онлайн

Има няколко ключови параметъра, по които да се ориентираме

Как да намерим качествени дрехи онлайн | StandartNews.com

Консуматорската епоха, в която живеем, изисква от дамите, които държат на облеклото си, надлежно да обновяват гардероба си всеки сезон, добавяйки поне няколко основни типа дрехи и обувки към вече съществуващото многообразие. Естественият резултат от подобна бързооборотност е, че спираме да бъдем внимателни по отношение на качеството и просто пазаруваме на килограм. В допълнение възниква и въпросът защо да инвестираме повече парични средства сега, като така или иначе ще заменим дрехата най-късно следващия сезон, за да продължим да бъдем актуални и да поддържаме съответния имидж?

Всеки един средностатистически мъж ще се съгласи, че дамското мислене по въпроса с дрехите е леко изкривено и субективно. Ако трябва да бъдем напълно искрени, ние самите трябва да признаем пред себе си, че понякога наистина не гледаме достатъчно реалистично, а се водим сляпо от моментни емоции. 

Рационално погледнато, едва ли имаме нужда от цялостна подмяна на облеклото на годишна база, за да правим добро впечатление. Съществуват дрехи, чиито материали, кройка, изработка и дизайн са толкова прецизно подбрани и дълготрайни, че изглеждат като нови, независимо от броя на годините, които присъстват в гардероба ви. 

Да вземем например които и да са дамски комплекти от дамски бутик VIZIA store. Ако разгледате внимателно наличните женски сетове, ще се уверите, че моделите са класически, универсални и елегантни, като едновременно подчертават силните страни на фигурата ни и прикриват несъвършенствата. За този факт до голяма степен допринасят платовете и материите, от които са направени дрехите - качественото облекло се забелязва отдалеч и оставя отлично впечатление у околните.

Как обаче да познаем добрата изработка? Има няколко ключови параметъра, по които да се ориентираме:

Материали на платовете - колкото по-естествени, толкова по-добре, защото при правилно пране, гладене и експлоатация не променят характеристиките си във времето и не предизвикват раздразнения при досег с човешката кожа. Важно е да се отбележи, че за различните тъкани си има различни критерии за качество, които следва да се проучат по-подробно при конкретно търсене;

Кройка и изработка - шевовете трябва да са равномерни и здрави, но и да изглеждат естетично;

Десенът на плата съвпада в различните части, които са ушити заедно, и няма разминаване във шарката и формите;

Дизайн - липсата на качество по който и да е от гореизброените параметри със сигурност ще се отрази на дизайна, така че ако видите дреха, която изглежда “скалъпена”, а не цялостна и завършена, тя най-вероятно е такава и по-добре да не я купувате.

Имайте предвид, че ако поръчвате онлайн, в някои случаи снимките могат да заблуждават. При съмнения винаги се свързвайте по телефон или имейл с консултантите на съответния магазин и задайте всички въпроси, които ви интересуват. 

Малко по-абстрактен, но все пак доста полезен практически критерий за качество е относителната уникалност на дрехите. Колкото по-бутикови са, толкова по-вероятно е да са направени в малко количество, с подбрани материали и по добре проучена технология. Масовото производство, което наблюдаваме на почти всяка витрина, е предупредителен сигнал да не разчитаме в дългосрочен план на артикула. 

Високият клас облекла, който се създава от утвърдените модни къщи, се отличава и с различен и разпознаваем дизайн, с който едва ли много хора от вашето обкръжение могат да се похвалят. Ако инвестирате в една подобна дреха и я третирате правилно според инструкциите на етикета, дори и да е на по-висока първоначална цена, то тя ще се запази в идеален вид поне няколко сезона и ще прави също толкова добро впечатление, колкото в самото начало. 

При това положение кому е нужно през няколко месеца да купува дрехи среден или нисък клас, които така или иначе не са толкова уникални и запомнящи се, когато може с по-малко на брой, но по-обмислени инвестиции в облекло да постигне далеч по-впечатляващ ефект?

Тук може да прочетете повече технологични новини!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай