Изненада! В коя държава Apple губи пазара

Какво се случва през първото тримесечие на тази година

Изненада! В коя държава Apple губи пазара | StandartNews.com

Докато по-рано Тим Кук, шефът на Apple, обяви рекордни продажби на iPhone през септември в Китай, международният анализатор Минг-Чи Куо твърди, че доставките на смартфона на пазара в азиатската страна са спаднали повече от очакваното и, че тенденцията ще се запази през следващата година.

 

Китайският пазар на смартфони ще продължи да се променя, поради завръщането в играта на Huawei. Това ще засегне Apple. Доставките на iPhone в Китай ще намаляват и през 2024 г., твърди Минг-Чи Коу.

Въз основа на предишни финансови отчети, Apple очаква приходите през четвъртото тримесечие на 2023 г. да бъдат същите като през четвъртото тримесечие на 2022 г., което означава, че представянето на компанията ще бъде по-слабо от очакваното. Минг-Чи Куо смята, че основната причина за това е спадът в търсенето на iPhone на китайския пазар.

Междувременно, анализатори от Counterpoint Research заявиха миналия месец, че продажбите на iPhone 15 през първите 17 дни от пускането му в Китай са намалели с 4,5%, в сравнение с продажбите на iPhone 14 за същия начален период от време.

Продажбите на iPhone 15 са по-ниски от очакваното, категоричен е Минг-Чи Куо. Според него, много китайски потребители са започнали да се връщат към лагера на Android, например със смартфони Huawei Mate 60.

Изпълнителният директор на Apple Тим Кук, от своя страна, обяви, че на китайския пазар има силно търсене на iPhone. Той твърди, че продажбите на iPhone през третото тримесечие са поставили рекорд в Китай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай