Четвъртък,

Изкупуване на земеделска земя онлайн - мит или реалност?

От: Екип на Стандарт -
163
Изкупуване на земеделска земя онлайн - мит или реалност?
A
A
A

Технологичната ера, в която живеем, е предпоставка всичко ежедневно да премине онлайн, като дори привидно тривиални административни въпроси като изкупуване на земеделска земя не са изключение. Обществото като цяло е доста скептично към тези процеси и приема, че подобно улеснение в процедурите е по-скоро мит отколкото реалност и че ще се натъкнат на някаква невидима на пръв поглед уловка. 

Мнителността ни е пословична, но в този случай причина за тревога няма. Дигитализацията е съвсем естествен процес, който бързо и безвъзвратно обхваща всички сфери на живота, а за нас не остава друг избор, освен да свикнем. 

Изкупуването на земеделска земя вече не е толкова труден и времеемък процес, и то благодарение на технологиите. Вече можете бързо и лесно да се свържете чрез Интернет (попълване на онлайн форма) или телефонно обаждане със специализирани фирми, които срещу предоставяне на законово необходими данни като номера на имота и документа за собственост например са в състояние напълно безплатно да изготвят съответната оценка и да остойностят земята ви. Ако офертата ви устройва, се преминава към изготвяне на документите за покупко-продажба и нотариално уреждане на сделката. 

Какви са предимствата да прибегнете до изкупуване на земеделска земя онлайн, ако сте собственик на имот? Най-основните сред тях са следните:

Спестявате време от лични срещи в различни географски точки и свързаните с тях пътувания и организация;

С добрите и благонадеждни агенции имате опция за безплатна консултация и изготвяне на документи, както и за безвъзмездно информационно съдействие във всички етапи от процеса;

Можете да се свържете едновременно с няколко фирми, които да ви дадат различни оферти, измежду които да подберете най-изгодната;

Можете да прегледате отзивите и мненията на реални потребители на момента, което би ви дало допълнителна доза сигурност, че решението ви е правилно и че няма да ви поискат скрити комисионни или да ви подведат с други сходни нелоялни практики.

Тук може да прочетете повече технологични новини!


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички