iPhone вече ще разпознава лица на хора с маски

Софтуерен ъпдейт ще позволи на притежателите на смартфони на Apple да не си свалят маската, за да отключат апарата си

iPhone вече ще разпознава лица на хора с маски | StandartNews.com

Apple представи бета версия на операционната си система iOS 15.4 за разработчици. С нея се появява и нова полезна функция, която позволява на системата Face ID да отключва iPhone, дори ако потребителят е с маска. Нововъведението ще работи на iPhone 12 и по-нови модели.

В момента iPhone, както и всеки друг смартфон, изисква да свалите маската си, за да използвате лицевото разпознаване. Това не е никак удобно, а според медици е дори опасно, ако сте на място с много хора. Apple предлага вариант, който позволява на потребителите да отключват iPhone, дори когато носят маска или слънчеви очила.  За него се използва часовника Apple Watch, но това очевидно не е опция от която може да се възползва всеки.

Face ID е най-точен, когато е настроен за разпознаване на цялото лице. За да използват Face ID, докато носят маска потребителите, ще трябва да дадат предварително специално разрешение за това. По този начин iPhone може да разпознае уникалните характеристики около зоната на очите, за да удостовери автентичността. За това съобщава и предупреждение в рамките на страницата за активиране на новата функция "Face ID с маска".

Функцията обаче все още изисква да свалите слънчевите си очила, ако носите такива. Очакванията са в следващите месеци  "Face ID с маска" да бъде добавена и за по-стари iPhone-и.

А тук ще намерите още технологични новини!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай