Сряда,

Индия отпуска 2 млрд. щ. долара за стимулиране на производството на електроника

От: Кристиан Антонов -
723
Индия отпуска 2 млрд. щ. долара за стимулиране на производството на електроника
A
A
A

Индия представи обновена стратегия за предоставяне на финансови стимули за производителите на електроника. Бюджетът на програмата е удвоен на 2 млрд. долара, а стимулите се предоставят не само за преносими компютри и таблети, но и за настолни компютри и сървъри.

В програмата ще могат да участват както индийски, така и чуждестранни компании, включително Dell, Wistron Corp, Dixon и Foxconn. Тя ще помогне на Индия да осъществи стратегическия си план, според който страната се стреми да стане световен лидер сред доставчиците на електроника и да увеличи годишното си производство до 300 млрд. долара до 2026 година.

Първоначалният план беше представен през февруари 2021 г. с бюджет от 1 млрд. долара, а индийското правителство очаква програмата да създаде над 75 000 работни места и да произведе продукти на стойност 41 млрд. долара. Индийската индустриална организация MAIT, която представлява Apple, Dell и Samsung и др. похвали инициативата и заяви, че тя ще помогне на страната както да задоволи вътрешното търсене на технологични продукти, така и да увеличи износа.

Най-големите световни марки сега се стремят да намалят зависимостта си от Китай като доставчик на електронни продукти, за което допринесе охлаждането на отношенията между Пекин и Вашингтон.


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com