Илон Мъск нареди да се намалят разходите на Twitter с 1 млрд. долара годишно

Tова може да застраши дейността на социалната мрежа

Илон Мъск нареди да се намалят разходите на Twitter с 1 млрд. долара годишно | StandartNews.com

Активно обсъжданите планове на новия собственик на Twitter за намаляване на броя на служителите имат за цел не само да променят качеството на социалната мрежа, но и да намалят оперативните разходи. Включително, както смятат някои източници, Twitter ще бъде принуден да намали годишните разходи за инфраструктура с 1 млрд. долара, въпреки че това ще застраши способността на социалната мрежа да функционира в пиковите часове.

Според Ройтерс Илон Мъск, който пое Twitter преди седмица, принуждава ръководителите на по-ниско ниво да намерят резерви за намаляване на разходите на компанията за инфраструктура с 1 милиард долара годишно. Приема се, че това ще бъде постигнато чрез намаляване на разходите за заплащане на доставчиците за капацитет в облака и за наемане на пространство за хостинг центрове за данни. Новото ръководство се е насочило към използвания от служителите на Twitter месинджър Slack, за да постигне икономии от до 3 млн. долара дневно за инфраструктура. Според The Washington Post крайната цел за икономии на инфраструктурни разходи е била определена на 500 млн. долара годишно, което е трябвало да бъде постигнато отчасти чрез намаляване на разходите за ангажиране на изпълнители за модериране на съдържанието.

Някои експерти са загрижени за способността на Twitter да поддържа дейността си след прилагането на тези мерки, тъй като в пиковите моменти инфраструктурата няма да може да се справи с притока на потребители. Такава висока активност може да се наблюдава по време на избори или други събития, които предизвикват голям дебат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай