Hyundai разработва робот за зареждане на електромобили

Това ще направи зареждането по-лесно и по-рационализирано

Hyundai разработва робот за зареждане на електромобили | StandartNews.com

Hyundai обяви, че е разработил робот за автоматично зареждане (ACR), който е подобен на дизайна, който Tesla показа преди няколко години. Роботът за зареждане на електромобили комуникира с автомобила и го зарежда, без водачът да излиза.

ACR използва система с едно рамо, която автоматично ще включи кабел за зареждане в електрическо превозно средство.  ACR ще завърши целия процес на зареждане сам от началото до края, без да се нуждае от помощ от водача или оператора на превозното средство.

Hyundai заяви, че планира да използва ACR, за да направи зареждането по-лесно и по-рационализирано, включително за тези, които имат проблеми с движението поради увреждания.

Илон Мъск обяви, че Tesla ще използва „автоматично зарядно устройство“ за своите автомобили, но нямаше някакво развитие. Тесла се хвърли в други дейности и обяви Tesla Bot. Първоначалното разкриване на Tesla Bot показа, че той ще може да се справя с домакинската работа и ежедневните дейности, които хората може да намерят за натоварващи и досадни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай