Google ще трие неактивни акаунти

Те няма да се възстановяват

Google ще трие неактивни акаунти | StandartNews.com

Google ще трие акаунти, които не са били активни в последните 24 месеца. Новата политика ще влезе в сила най-рано през декември тази година,а условието е, че изтритите адреси в Gmail няма да бъдат предоставени за повторна употреба.

Според Google активността в акаунта се измерва въз основа на действия като четене или изпращане на имейл, използване на Google Диск, гледане на видеоклип в YouTube, изтегляне на приложение от Google Play Store, използване на Google Търсене или използване на Вход с Google за влизане в приложение или услуга на трета страна.

Те обаче не покриват обичайните употреби на акаунти в Google, като настройка на псевдоними, които препращат имейли към основния ви адрес, и не е ясно дали акаунти като тези ще бъдат блокирани. Google специално споменава, че поддържането на абонамент за Google One е един от начините за поддържане на активност, но това не е нещо, което обикновено потребителите биха направили за алтернативен акаунт.

Когато новата политика влезе в сила, компанията ще трие акаунти, които са били създадени, но са останали неактивни. Очаква се също така да бъдат изпратени „множество известия през месеците, водещи до изтриването“ на адреса и всеки прикачен имейл за възстановяване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай