Google пусна търсачка с изкуствен интелект за тийнейджъри

Тя е за потребители межди 13 и 17 години

Google пусна търсачка с изкуствен интелект за тийнейджъри | StandartNews.com

Търсачката на Google SGE (Search Generative Experience) вече използва изкствен интелект и е отворена за потребителите на възраст от 13 до 17 години. Нововъведение в търсачката е разделът „За този резултат“ (About this result), в който има обяснения как AI генерира представения отговор. Преди да бъде пусната, търсачката е тествана от потребители между 18 - 24-години, които са дали положителна връзка. 

„Генеративният изкуствен интелект може да помогне на по-младите хора да задават въпроси, на които обикновено не могат да получат отговор от търсачка, и да задава последващи въпроси, за да им помогне да търсят по-дълбоко“, пише старши директорът на продуктовия мениджмънт в Google Хема Будараджу в публикация. „Докато представяме тази нова технология на тийнейджърите, искаме да постигнем правилния баланс в създаването на възможности за тях да се възползват от всичко, което тя може да предложи, като същевременно даваме приоритет на безопасността и посрещането на техните нужди за развитие. Информирани от изследвания и експерти в развитието на тийнейджърите, ние вградихме допълнителни предпазни мерки в изживяването.“

Сред подобренията за генерираните от AI отговори, е по-малко подвеждаща и обидна информация. Google прекара последните няколко месеца в актуализиране на опита за търсене с AI с неща като поддръжка за видеоклипове и изображения, местна информация и препоръки за пътуване, заедно с нови инструменти за предоставяне на обобщения и дефиниции. Също така започна да експериментира с реклами, които ще се показват до генерираните от AI отговори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай