Неделя,

Google планира свой офис в Калифорния

От: екип на Стандарт -
565
Google планира свой офис в Калифорния
A
A
A

Представители на Google подходиха сериозно към изграждането на собствен офис. Ако преди компанията придобиваше готови офис сгради, този път проектът беше разработен според нейните правила със съвместните усилия на BIG и Heatherwick Studio. Това, разбира се, се отрази фундаментално както на външния вид на Bay View, така и на неговата вътрешна структура.

Комплексът се състои от две офис сгради, пространство за събития и 240 места за служители. Отворените офис оформления с прозрачни паравани насърчават ефективната работа в екип. В същото време пространството се адаптира лесно към нуждите на всеки служител: подът представлява серия от стъпаловидни платформи, които могат да се преместват и създават отделни работни зони.

Атмосферата в офиса е наистина вдъхновяваща: вдлъбнатите покриви на сградите са проектирани така, че офисът винаги е изпълнен със слънчева светлина, а прозорците предлагат гледка към горите и блатата.

Проектът е предназначен да отговори на променящите се нужди и бързото развитие на технологичната индустрия. А устойчивостта - като основен принцип, който архитектите се придържаха при изграждането на Bay View - изиграва най-важната роля. Всяка от трите сгради е покрита под формата на шатра, която се състои от система от извити навътре сенници. Всеки навес е покрит с общо 50 000 сребърни слънчеви панела, които могат да генерират близо 7 мегавата мощност. Създателите на проекта твърдят, че уникалното устройство на покрива („драконови люспи”, както самите те го наричат) ще покрие до 40% от нуждите от електроенергия на кампуса. И заедно с близките вятърни мелници, сградата ще трябва да се захранва от безвъглеродна енергия в 90% от времето.


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията