Google планира свой офис в Калифорния

Комплексът ще се състои от две офис сгради, пространство за събития и 240 места за служители

Google планира свой офис в Калифорния | StandartNews.com

Представители на Google подходиха сериозно към изграждането на собствен офис. Ако преди компанията придобиваше готови офис сгради, този път проектът беше разработен според нейните правила със съвместните усилия на BIG и Heatherwick Studio. Това, разбира се, се отрази фундаментално както на външния вид на Bay View, така и на неговата вътрешна структура.

Комплексът се състои от две офис сгради, пространство за събития и 240 места за служители. Отворените офис оформления с прозрачни паравани насърчават ефективната работа в екип. В същото време пространството се адаптира лесно към нуждите на всеки служител: подът представлява серия от стъпаловидни платформи, които могат да се преместват и създават отделни работни зони.

Атмосферата в офиса е наистина вдъхновяваща: вдлъбнатите покриви на сградите са проектирани така, че офисът винаги е изпълнен със слънчева светлина, а прозорците предлагат гледка към горите и блатата.

Проектът е предназначен да отговори на променящите се нужди и бързото развитие на технологичната индустрия. А устойчивостта - като основен принцип, който архитектите се придържаха при изграждането на Bay View - изиграва най-важната роля. Всяка от трите сгради е покрита под формата на шатра, която се състои от система от извити навътре сенници. Всеки навес е покрит с общо 50 000 сребърни слънчеви панела, които могат да генерират близо 7 мегавата мощност. Създателите на проекта твърдят, че уникалното устройство на покрива („драконови люспи”, както самите те го наричат) ще покрие до 40% от нуждите от електроенергия на кампуса. И заедно с близките вятърни мелници, сградата ще трябва да се захранва от безвъглеродна енергия в 90% от времето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай