Германия забрани продажбата на свързани с интернет автомобили Ford заради патентен спор

Предмет на този съдебен спор е лицензирането на основни патенти за LTE мрежи

Германия забрани продажбата на свързани с интернет автомобили Ford заради патентен спор | StandartNews.com

Съд в Германия наложи национална забрана за производството и продажбата на автомобили Ford, които поддържат връзка с интернет. Това съобщи Ройтерс, като се позова на съдебна документация по дело за нарушаване на патенти за безжични технологии.

Решението на окръжния съд в Мюнхен все още не е правно обвързващо и може да бъде обжалвано. И за да стане временно изпълняем, ищецът, представляван от японската компания IP Bridge, трябва да внесе гаранция в размер на 227 млн. евро.

"Предмет на този съдебен спор е лицензирането на основни патенти за LTE мрежи. Тъй като все още не сме получили писмено становище от съда, не желаем да коментираме този въпрос в момента", коментира Ford решението на съда.

Съдебният спор и последвалото го решение отразяват нов кръг от напрежение между участниците в технологичната индустрия и производителите на автомобили - последните, с масовото внедряване на комуникационни технологии и технологии за автопилот, трябва да плащат лицензионни такси за използването на патентно защитени изобретения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай