Ford ще започне сглобяването на електрическия Explorer в Германия по-късно от планираното

Производството на електрическата версия на Explorer трябваше да бъде ангажиран заводът на компанията в Кьолн

Ford ще започне сглобяването на електрическия Explorer в Германия по-късно от планираното | StandartNews.com

В сегмента на лекотоварните автомобили Ford Motor и Volkswagen на европейския пазар са си сътрудничили и преди, но през 2020 г. американският концерн реши да вземе назаем платформата MEB от Volkswagen, за да произвежда два модела електрически автомобили, като първият от тях трябваше да бъде кросоувърът Explorer. Наскоро стана известно, че доставките на новостта ще започнат едва през лятото на следващата година.

Както обяснява Electrek, с производството на електрическата версия на Explorer трябваше да бъде ангажиран заводът на компанията в Кьолн, Германия, който през юни тази година беше модернизиран, за да отговаря на изискванията, позволяващи да бъде считан за първото въглеродно неутрално предприятие на компанията. Първоначално се планираше след модернизацията заводът веднага да се заеме със сглобяването на новия модел Explorer, а доставките да започнат през следващата половина на годината.

Според германските медии ръководството на завода на Ford в Кьолн е уведомило служителите за отлагането на началото на сглобяването на електрическия Explorer за следващата година, а автомобилите от този модел ще започнат да пристигат на пазара не по-рано от следващото лято. Според представители на Ford забавянето се дължи на необходимостта от привеждане на компонентите на силовата система на електромобила в съответствие с новите изисквания за безопасност, които се прилагат за продуктите на компанията в световен мащаб. Дали то е свързано с нюансите при транспортирането на литиевите тягови батерии, не се уточнява, но купувачите ще трябва да почакат по-дълго, за да се запознаят с електрическата версия на Explorer, която на европейския пазар трябва да започва от 45 000 евро. През следващите шест години Ford възнамерява да закупи поне 1,2 милиона комплекта компоненти от Volkswagen, за да произвежда свои собствени електрически автомобили.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай