Сряда,

Федералната служба за сигурност на Русия ще получи достъп до базите данни на таксиметровите приложения

От: Кристиан Антонов -
10383
Федералната служба за сигурност на Русия ще получи достъп до базите данни на таксиметровите приложения
A
A
A

На Федералната служба за сигурност на Русия може да бъде предоставен достъп до базите данни на таксиметровите приложения, а на самонаетите, т.е. физическите лица, може да бъде разрешено да работят като таксиметрови шофьори без специални регистрации. Руското правителство внесе съответния законопроект в Държавната дума.

Законопроектът "За организацията на таксиметровия превоз на пътници и багаж" е внесен в Държавната дума. Той е изготвен от руското правителство, става ясно от данните на системата за законодателна подкрепа. Документът предвижда Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия да получи право на достъп до базите данни на таксиметровите агрегатори, сред които е например услугата Yandex. Те ще бъдат задължени да предоставят на службите достъп до базите данни за обработката и предаването на поръчки, се казва в документа.

Освен това в законопроекта се предлага да се разреши на самонаетите граждани, т.е. на физическите лица, да работят като шофьори в таксиметрови агрегати. В момента това могат да правят само юридически лица, включително индивидуални предприемачи.


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: Русия Фсб Такси