Федералната служба за сигурност на Русия ще получи достъп до базите данни на таксиметровите приложения

Документът предвижда Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия да получи право на достъп до базите данни на таксиметровите агрегатори, сред които е например услугата Yandex

Федералната служба за сигурност на Русия ще получи достъп до базите данни на таксиметровите приложения | StandartNews.com

На Федералната служба за сигурност на Русия може да бъде предоставен достъп до базите данни на таксиметровите приложения, а на самонаетите, т.е. физическите лица, може да бъде разрешено да работят като таксиметрови шофьори без специални регистрации. Руското правителство внесе съответния законопроект в Държавната дума.

Законопроектът "За организацията на таксиметровия превоз на пътници и багаж" е внесен в Държавната дума. Той е изготвен от руското правителство, става ясно от данните на системата за законодателна подкрепа. Документът предвижда Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия да получи право на достъп до базите данни на таксиметровите агрегатори, сред които е например услугата Yandex. Те ще бъдат задължени да предоставят на службите достъп до базите данни за обработката и предаването на поръчки, се казва в документа.

Освен това в законопроекта се предлага да се разреши на самонаетите граждани, т.е. на физическите лица, да работят като шофьори в таксиметрови агрегати. В момента това могат да правят само юридически лица, включително индивидуални предприемачи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай