Сряда,

Федералната антимонополна служба на Русия заявява, че Google е отстранила нарушения

От: Кристиан Антонов -
1195
Федералната антимонополна служба на Русия заявява, че Google е отстранила нарушения
A
A
A

Федералната антимонополна служба на Русия (ФАС) информира, че Google е изпълнила предупреждението на властите и е отстранила признаците на нарушение на антимонополното законодателство, които са били разкрити в рамките на услугата Google Play.

Припомняме, че през юли тази година ФАС установи, че Google е задължила разработчиците, които разпространяват платени приложения чрез платформата Google Play, да използват единствено платежната система на Google. По този начин дружеството се възползва от господстващото си положение на пазара, за да популяризира собствените си услуги.

През август Google обяви, че е променила правилата на програмата за разработчици на Google Play и е премахнала забраната за използване на платежни системи на трети страни. Освен това компанията премахна ограниченията върху плащанията за разработчици на приложения от Русия.

"Антимонополната служба анализира действията на компанията. Една от точките на предупреждението, в допълнение към премахването на забраната за алтернативни методи на плащане, беше да се информират правилно разработчиците за тези промени. След направения анализ ФАС заключи, че компанията наистина е спазила предупреждението на службата", се казва в изявление на агенцията.

Преди това възможността за плащане за изтегляне на платени приложения, както и за достъп до функции и услуги, се предоставяше на руските разработчици само чрез вътрешната система за плащане Google Play. В противен случай компанията просто не е позволила приложението да бъде включено в директорията. Отсега нататък разработчиците в Русия могат да използват всякакви методи за плащане.


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: Google Русия

Още от категорията