Ето на коя дама повери Twitter Илон Мъск

Линда Якарино, бивш ръководител на рекламния отдел в медийната компания NBCUniversal, стана главен изпълнителен директор на Twitter

Ето на коя дама повери Twitter Илон Мъск | StandartNews.com

Собственикът на Twitter Илон Мъск потвърди слуховете, че Линда Якарино се е присъединила към Twitter като нов главен изпълнителен директор. Съобщението дойде ден, след като Мъск обяви, че напуска поста на главен изпълнителен директор и вече е намерил наследник. Илон Мъск заяви, че новият главен изпълнителен директор ще започне работа след около шест седмици и че самият той няма да спре да отделя време на социалната мрежа.

"Радвам се да приветствам Линда Якарино като новия главен изпълнителен директор на Twitter", написа Мъск в своя Twitter. - Тя ще се фокусира предимно върху бизнес операциите, а аз ще се занимавам с продуктовия дизайн и новите технологии. Очаквам с нетърпение да работя с Линда, за да превърнем тази платформа в X, универсално приложение."

По-рано, в средата на април, Якарино и Мъск дадоха съвместно интервю на маркетингова конференция във Флорида. По време на разговора те се фокусираха силно върху ролята на маркетинга в бъдещето на Twitter, както и върху мястото на платформата в културния диалог. По време на конференцията Мъск се опита да увери рекламодателите, че Twitter е уважавано място за техните марки.

Преди да се присъедини към Twitter, Линда Якарино работи като глобален рекламен директор в NBCUniversal - голямата американска масмедийна компания, създадена след сливането на NBC с Universal Studios. Линда работи в NBCUniversal от 2011 г. и постепенно се издига до върха на глобалния рекламен бизнес на компанията. Тя продължи да поддържа близки отношения с маркетинговите директори и ръководителите на рекламата в Twitter в момент, когато много рекламодатели избягаха след поглъщането на Twitter от Мъск миналата година.

Мъск завърши придобиването на Twitter за 44 млрд. долара през октомври миналата година. Малко след това той освободи висшия мениджмънт на компанията и уволни хиляди служители. Много компании спряха рекламните си кампании в платформата, като се позоваха на увеличаването на обидния език и негативната реторика в Twitter. В опит да компенсира загубата на приходи от реклама Мъск създаде нова абонаментна услуга - Twitter Blue, която предлага функции като възможност за създаване на по-дълги туитове и криптирана кореспонденция и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай