Ето кой е най-следваният човек в Twitter

Той детронира Барак Обама от челното място

Ето кой е най-следваният човек в Twitter | StandartNews.com

Илон Мъск детронира бившия президент Барак Обама като най-следваната личност в Twitter. Към момента милиардерът има 133 068 709 последователи в сравнение с 133 042 819 на Обама , според броя на последователите, отчетен в съответните им профили в Twitter.

Придобиването на Twitter от Мъск за 44 милиарда долара несъмнено помогна да скочи рязко броя на неговите последователи над този на Обама. Шефът на Twitter достигна 100 милиона последователи миналия юни и този брой продължи да расте през следващите месеци.

Между публикуването на произволни и понякога обидни мемове, Мъск използва своя акаунт, за да съобщава различни промени, идващи в Twitter. Той също така анкетира последователи относно някои важни решения, като пускането на Доналд Тръмп обратно в платформата или дали трябва да се оттегли като главен изпълнителен директор на Twitter.

Навиците на Мъск за публикуване са в рязък контраст с тези на Обама , който използва акаунта си главно за професионални цели, като популяризиране на важна кауза или подчертаване на част от работата, която е свършил като президент. Същото важи и за Джъстин Бийбър и Кейти Пери, които заемат съответно третото и четвъртото най-следвани места.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай