Binance обещава 1 милиард долара в подкрепа на криптоиндустрията

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпенг Джао сподели публично достъпен адрес на портфейл с баланс от 1 млрд. долара в собствените BUSD на Binance

Binance обещава 1 милиард долара в подкрепа на криптоиндустрията | StandartNews.com

Криптовалутната борса Binance обяви в блога си, че е отделила 1 млрд. щ. долара за фонд за възстановяване на криптовалутната индустрия, който ще бъде използван за подкрепа на участниците на пазара, които изпитват затруднения след срива на криптоборсата FTX. Борсата добави, че сумата може да бъде увеличена до 2 млрд. долара, "ако възникне необходимост".

Към инициативата се присъединиха редица инвестиционни фирми за криптовалути, включително Jump Crypto, Polygon Ventures и Animoca Brands, които предоставиха общо 50 милиона долара.

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпенг Джао сподели публично достъпен адрес на портфейл с баланс от 1 млрд. долара в собствените BUSD на Binance. "Правим го прозрачно", отбеляза той. Чанпенг Джао пое ангажимент да създаде фонд за възстановяване на криптовалути преди повече от седмица, когато на вълната на паниката след фалита на FTX клиентите на Binance изтеглиха над 2,6 млрд. долара в криптовалути от борсата за шест дни.

Binance заяви, че програмата ще продължи около шест месеца. Исканията на инвеститорите за предоставяне на допълнителни средства са добре дошли. От криптоборсата съобщиха, че около 150 компании вече са кандидатствали за фонда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай