Събота,

Австралийски ентусиаст постави Starlink чиния на своя Tesla Model X

От: Кристиан Антонов -
110
Австралийски ентусиаст постави Starlink чиния на своя Tesla Model X
A
A
A

Автомобилен механик от Австралия успя да инсталира сателитна интернет антена Starlink на своя Tesla Model X. Харалд Мърфи се похвали в Twitter акаунта си и спечели вниманието дори на Елън Мъск с това, че при скорост от 100 км/ч успял да ползва мрежата с 200 Mbps.

По-рано тази година Tesla обяви, че ще постави антени за интернета, идващ от космоса, на своите зарядни станции, но до сега няма и дума за това, че същото е възможно и при електромобилите. Харалд Мърфи обаче решил да не чака и сам монтирал желязна скоба, на която поставил антената за Starlink, която вече може да се поръча в интернет.

Мърфи споделя, че конструкцията му може да издържи скорости над 110 км/ч, но той предпочита да кара малко по-бавно. Той обяснява, че поставил антената зад багажника, тъй като там съпротивлението е най-малко. Механикът модифицирал скоба, която преди това правил, за да носи допълнителен товар. Оказало се, че антената пасва чудесно, а след това безжичният интернет се разпръсква на достатъчно разстояние, че да може да се ползва дори и от коли, движещи се в съседство.

Запознати припомнят, че това не е първият опит за комбинация на двете технологии. По рано тази година шофьор на Toyota Prius бе глобен заради инсталирана антена на предния капак на колата, която според полицията пречела на видимостта му.

А тук ще намерите още технологични новини


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com