Android ще изпраща сигнали за въздушни нападения до потребителите

Компанията работи съвместно с украинското правителство

Android ще изпраща сигнали за въздушни нападения до потребителите | StandartNews.com

Потребителите на Android в Украйна ще получават сигнали за въздушни нападения директно на телефоните си, преди очакваните атаки да се случат близо до тях, съобщи Google. В публикация в блога си от компанията заявяват, че работят с украинското правителство за въвеждането на система за предупреждение за телефони с Android в страната.

„Трагично е, че милиони хора в Украйна сега разчитат на сигнали за въздушни удари, за да се опитат да стигнат до безопасността“, се казва в съобщението на Google. Звуците за Android ще се базират на сигналите, които вече са изпратени от украинското правителство, и са адаптирани от система, създадена за бързо изпращане на предупреждения за земетресения.

Google набляга на приложението Ukrainian Alarm в Google Play Store, което изпраща известия за въздушни нападения на украинците в региони с активни сигнали. Новата система за предупреждения започне да се въвежда и ще се включи във всички телефони с Android в Украйна през следващите дни.

След нахлуването на Русия в Украйна, Google намали присъствието си в Русия, включително спря всички продажби на реклами и премахна финансираните от Русия медийни приложения от Google Play в Европа.

„Руската инвазия в Украйна е едновременно трагедия и подготвяща се хуманитарна катастрофа“, написа Google на 1 март. Компанията заяви, че работи за „подкрепа на хората в Украйна чрез продукти, защита срещу заплахи за киберсигурността, предоставяне на висококачествена, надеждна информация и гарантиране на безопасността и сигурността на нашите колеги и техните семейства в региона“.

Повече технологични новини може на намерите тук

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай