Четвъртък,

Android ще изпраща сигнали за въздушни нападения до потребителите

От: екип на Стандарт -
115
Android ще изпраща сигнали за въздушни нападения до потребителите
A
A
A

Потребителите на Android в Украйна ще получават сигнали за въздушни нападения директно на телефоните си, преди очакваните атаки да се случат близо до тях, съобщи Google. В публикация в блога си от компанията заявяват, че работят с украинското правителство за въвеждането на система за предупреждение за телефони с Android в страната.

„Трагично е, че милиони хора в Украйна сега разчитат на сигнали за въздушни удари, за да се опитат да стигнат до безопасността“, се казва в съобщението на Google. Звуците за Android ще се базират на сигналите, които вече са изпратени от украинското правителство, и са адаптирани от система, създадена за бързо изпращане на предупреждения за земетресения.

Google набляга на приложението Ukrainian Alarm в Google Play Store, което изпраща известия за въздушни нападения на украинците в региони с активни сигнали. Новата система за предупреждения започне да се въвежда и ще се включи във всички телефони с Android в Украйна през следващите дни.

След нахлуването на Русия в Украйна, Google намали присъствието си в Русия, включително спря всички продажби на реклами и премахна финансираните от Русия медийни приложения от Google Play в Европа.

„Руската инвазия в Украйна е едновременно трагедия и подготвяща се хуманитарна катастрофа“, написа Google на 1 март. Компанията заяви, че работи за „подкрепа на хората в Украйна чрез продукти, защита срещу заплахи за киберсигурността, предоставяне на висококачествена, надеждна информация и гарантиране на безопасността и сигурността на нашите колеги и техните семейства в региона“.

Повече технологични новини може на намерите тук

 


Всички новини от категория Технологии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички