Жестоки глоби в Гърция. Нямаш маска - 300 евро

Две хиляди евро е наказанието за антирадар

Жестоки глоби в Гърция. Нямаш маска - 300 евро | StandartNews.com

Ако сте решили да отскочите с колата за уикенд в Гърция, трябва или да сте много стриктни в спазването на правилата, или да се носите ужасно много пари за глоби.

Пътната полиция в Гърция предупреди днес, че все още е в сила наредбата за задължително носене на маски в личните автомобили. Пътуването без маска е допустимо и не подлежи на санкция, само ако в колата пътуват роднини, които живеят на един адрес. В противен случай, всеки пътник в колата е длъжен да заплати глоба в размер от 300 евро, съобщи "Монитор".

Строго се следи и за разрешения брой на пътници в леките автомобили. Максималното допустимо е в колата да има двама пътници и шофьора, независимо от марката на личния автомобил. Повече пътници се допускат единствено ако в колата пътуват децата на семейството. В случай на нарушение, глобата отново е 300 евро на всеки в автомобила.

Властите припомниха още, че сила остава и вечерният час, като в интервала от 0,30 часа до 5 часа сутринта се пътува само при крайна необходимост.

Междувременно, полицията съобщи, че през изминалата седмица са зачестили и случаите на глобени шофьори за антирадар устройство. Там паричната глоба е 2000 евро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай