Четвъртък,

Зеленски гневен. Остро предупреждение към Русия

От: СТАНДАРТ -
3273
Зеленски гневен. Остро предупреждение към Русия
A
A
A

Гневно видеообръщение пусна украинският президент Володимир Зеленски. В него той отправи остро предупреждение към руските сили.

„Въоръжените сили на Украйна, нашето разузнаване и нашите сили за отбрана си вършат работата. Украйна си връща своето. Ще върне Харковска, Луганска, Донецка, Запорожка и Херсонска област и Крим. И задължително всички наши води в Черно и Азовско море - от Змийския остров до Керченския пролив”, зарече се Зеленски.

Той подчерта: „Но окупаторите трябва да знаят: ще ги гоним до границата. До нашата граница, чиято линия не е променена. Окупаторите го знаят добре и ако искат да оцелеят - време е руските военни да бягат. Прибирайте се”, призовава Зеленски.

Украинските военни твърдят, че са пробили първата отбранителна линия на Русия в окупираната Херсонска област. Напредъкът, за който съобщава Киев, изглежда е част от дългоочакваната контраофанзива, предприета от украинските сили в опит да си върнат южната част на страната.

Новото развитие идва след седмици на украински атаки, които имат за цел да отрежат основните пътища за снабдяване на руските сили там. От своя страна военните на Русия твърдят, че украинските войски са претърпели тежки загуби по време на неуспешен опит за атака.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com