Защо се разби пътническият самолет в Китай? Версията на експерт

Катастрофата е заснета от камери за наблюдение

Защо се разби пътническият самолет в Китай? Версията на експерт | StandartNews.com

Отказ в автоматиката на самолета е най-вероятната причина за катастрофата на китайския Boeing 737. Това е версията на специалиста по безопасност на полетите Александър Романов, съобщи Lenta.ru . Той обясни, че когато двигателят откаже, самолетът се плъзга вместо да пада почти под прав ъгъл.

В мрежата се появиха кадри, вероятно от момента на падането на китайския Boeing 737, на борда на който е имало 132 души. Катастрофата е заснета от камери за наблюдение. На кадрите се вижда, че самолетът се приближава към земята по вертикална траектория с висока скорост.

Пътнически самолет се разби в Южен Китай

„Съдейки по видеото,  версията за повреда на двигателя не изглежда правдоподобна. При този сценарий самолетът започва да се плъзга, може да лети още 15-17 километра. Вече имаше два подобни случая, например, в Казан - там се изключи автоматизацията, което доведе до стръмно падане. В този случай тази опция изглежда по-реалистична“, каза авиационният експерт.

В понеделник, 21 март, в южната част на Китай, в планински район в окръг Тенг в градския квартал Ужоу, автономен район Гуанси Джуан, се разби Boeing 737 на China Eastern Airlines . На борда на самолета е имало 132 души - 123 пътници и девет членове на екипажа. Към момента няма официална информация за броя на жертвите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай