Зaщо рингтоновете вече не са на мода?

Изтеглянията на такива приложения са намалели с една четвърт

Зaщо рингтоновете вече не са на мода? | StandartNews.com

Актуалните изследвания показват, че рингтоновете – мелодиите, с които звънят телефоните, бавно започват да изчезват. Изтеглянията на такива приложения са намалели с една четвърт през последните няколко години, сочат данните на Sensor Tower. Това се случва около десетилетие след GSM фурора на емблематичния звук на Crazy Frog – рингтонът, който подлуди света през 2004 г. и само за 12 месеца донесе на създателите си приходи от 40 млн. паунда, пише economic.bg

Пазарният анализ на Sensor Tower показва, че потребителите във Великобритания, които инсталират приложения за мелодии, са намалели с 20% между 2016 и 2020 г. – от 4.6 млн. до 3.7 млн. души.

Тенденцията се обяснява с новия тип потребление сред младите. За разлика от предходните поколения, тяхното предпочита безшумния режим. Анализатори обясняват това пред The Telegraph с факта, че подрастващите и хората в 20-те си години прекарват много повече време в употреба на телефона си. Тон за звънене на практика не им е необходим, тъй като те винаги виждат, когато някой им звъни.

Фактор са и носимите устройства – смарт часовници и гривни, които са свързани с телефоните, и също известяват потребителите за входящи повиквания чрез вибрация.

По-ранно проучване на Ofcom пък установи, че два пъти повече хора на възраст между 16 до 24 години, наричани „поколение без звук“, предпочитат съобщенията пред телефонните разговори. Още през 2017 г. 36% от тази група потребители посочват, че чатенето е водещият им метод за комуникация, а едва 15% изтъкват говоренето. Дори милениалите (хората до 40-годишна възраст) са склонни все повече да пишат, отколкото да общуват устно по телефона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай