Цакат богатите янки, Обама на Хаваите

САЩ прескочи "фискалната пропаст"

Цакат богатите янки, Обама на Хаваите | StandartNews.com

Вашингтон. САЩ прескочи "фискалната пропаст". Предотвратяването на кризата стана възможно с одобряването на бюджета от Камарата на представителите. Така се избегна покачването на данъците за повечето американски граждани. 

Прецакани ще бъдат най-богатите. Те ще бъдат принудени да дават на държавата повече пари, съобщи РИА Новости. Данъкът за недвижими имоти на стойност от 5 милиона долара нараства от 35% на 40%. Налогът за семействата, които заработват повече от 450 000 долара годишно, се повишава от 15% на 20%.

Проектобюджетът отива на бюрото на президента Барак Обама, за да бъде подписан.

Решението на Конгреса е най-голямата му победа. Обама обяви, че е изпълнил обещанието си да направи по-честна данъчна система. По време на кампанията си той обеща промяна на данъчния кодекс, който е бил „твърде развит в посока на богатите за сметка на американците от средната класа”.

В сряда стана ясно, че Барак Обама е напуснал Белия дом, за да продължи почивката си на Хаваите малко преди полунощ във вторник. Той прекъсна ваканцията си, за да проследи преговорите по договарянето преди изтичането на крайния срок.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай