Терор! Къде прати Путин свой генерал

И каква е причината за атаката към него

Терор! Къде прати Путин свой генерал | StandartNews.com

Командирът на един от петте военни окръга в Русия, който беше подложен на тежки критики за представянето на войските му в Украйна, е излязъл в триседмичен отпуск, предаде Ройтерс, позовавайки се на регионалната новинарска агенция "Ура.ру".

Министерството на отбраната на Русия засега не е коментирало тази информация.

По информация от вестник "Комерсант" пресслужбата на Централния военен окръг, базирана в град Екатеринбург, е потвърдила, че заместник е поел временно задълженията на генерал-полковник Александър Лапин.

Лапин стана обект на необичайни публични критики от двама близки съюзници на руския президент Владимир Путин – чеченският лидер Рамзан Кадиров и основателят на частна военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин.

След като преди месец руските сили бяха изтласкани от стратегическия логистичен център Лиман в Източна Украйна, Кадиров каза, че на Лапин трябва да му бъдат отнети медалите, след което той да бъде изпратен на фронта с оръжие, за да измие срама си с кръв.

През последните два месеца Русия извърши широкообхватни промени на военното си ръководство, след като украински сили си възвърнаха контрола над хиляди квадратни километри окупирана територия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай