Тайният живот на Путин. Сензационни разкрития

Какво е направено специално за президента

Тайният живот на Путин. Сензационни разкрития | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин използва специално произведен брониран влак за официалните си пътувания, а до резиденциите му е прокарана секретна железопътна мрежа, включително гари, твърди разследващата медия "Проект", цитирана от БТА.

Според статията една такава тайна гара и няколко жп линии са построени на територията на националния парк "Валдай" в северозападната Новгородска област, в близост до намиращата се там президентска резиденция.

Друга разследваща медия - "Досие", твърди, че Путин е започнал да използва влакове вместо самолети, за да избегне възможно проследяване на полетите си. Много по-трудно било да се проследяват влакове.

Гарата била открита от кореспонденти на "Проект" през есента на миналата година. Тя разполага с хеликоптерна площадка и до нея водят линии, изградени през 2019 г., твърди разследващата медия.

На сателитни снимки е показана предполагаема гара, построена през 2015 г. в Ново Огарьово, Московска област, на около 400 метра от резиденцията на Путин. Тази гара е скрита зад висока ограда, върху която през 10 метра са поставени охранителни камери.

Според запознати Путин предпочита да пътува с влак, който е бил специално произведен за него през 2015 г. Този влак е брониран, а руският президент е започнал да го използва през втората половина на 2021 г., когато страната му се е подготвяла да нахлуе в Украйна.

Разписанието на влаковете се коригира според плановете на Путин, за да може влакът му да се движи с максимална скорост, без спирания.

Също вчера новинарският сайт СОТА обяви, че разполага с информация за обновяване на изоставена гара в Москва, която да бъде използвана за нуждите на президента и други високопоставени представители на руските власти.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай