Световна звезда бе осъдена на две години условно

За данъчни измами и пране на пари

Световна звезда бе осъдена на две години условно | StandartNews.com

Френската актриса и носителка на пет награди "Сезар" Изабел Аджани е била осъдена в нейно отсъствие на две години условно и глоба от 250 000 евро за данъчни измами и пране на пари, предаде АФП.

Иконата на френското кино е призната за виновна, че през 2016 и 2017 г. с измама е установила местожителството си в Португалия, представила е дарение от два милиона евро като заем и е направила превод на 120 000 евро чрез недекларирана сметка в САЩ, предаде БТА.

Съдът подчертава "сериозността на фактите", които свидетелстват за желанието на Аджани да се укрие от данъчните власти и накърняват равенството на гражданите. Според съда, макар да е актриса с безспорен талант, Изабел Аджани е "не по-малко данъкоплатец".

Адвокатите на Аджани казаха, че са изслушали решението на съда с "изумление". "Ето защо с увереност и решителност ще я поканим да обжалва незабавно", казаха те.

Звездата на Изабел Аджани изгрява с филма "Плесницата" (1974), когато актрисата още няма 20 години. Тя е известна и с ролите си във филми като "Камий Клодел" и "Кралица Марго", както и с изявите си като певица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай