Стрелба пред съда в Анкара

Стрелба пред съда в Анкара | StandartNews.com

Изтребители F-16 да контролират турското въздушно пространство

Неизвестен мъж във военна униформа е открил стрелба край сградата на съда в Анкара. Това съобщава телевизия Си Ен Ен - Тюрк. 

Стрелецът е обезвреден, няма други подробности около инцидента. 

По-рано днес в. "Хюриет" съобщи, че главната дирекция на полицията е наредила освобождаването на 7850 служители от цялата страна. Изданието уточнява, че срещу тях ще бъдат предприети и съдебни действия.

Разпитите на арестуваните генерали и военни продължават над 14 часа. Над 170 адвокати отказват да окажат служебна защита на задържаните заради участие в опита за преврат, определен от управляващите като терористичен акт, съобщава БГНЕС.

"Ако Турция смята да бъде правова държава и да излъчва доверие, е длъжна да действа в съответствие със законите. Престъпниците трябва да бъдат преследвани в рамките на правилата, предвидени от закона, но не с цел отмъщение и разправа, или предубедено и предрешено съдопроизводство. Трябва да бъдат издирени онези цивилни, които повалиха, ритаха и удряха обикновените войници, този линч е недопустим и няма съвест, която да може да го приеме. Те трябва да бъдат съдени наравно с участниците в опита за преврата. В крайна сметка, ние разчитаме на армията си". Това заяви идерът на опозиционната Народно-републиканска партия Кемал Кълъчдароглу.

Припомняме, че по-рано днес бе въведено извънредно положение в Истанбул. Бронирани автомобили и 1,800 души от специалните полицейски сили бяха разположение на ключови места в турския мегаполис. Eyewitness News съобщава, че неидентифицирани хеликоптери са били забелязани да прелитат над града. И уточнява, че Реджеп Тайип Ердоган е наредил поне десетина изтребителя F-16 да контролират турското въздушно пространство. Вижте повече ТУК. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай