Сърбия изтръпна! Чака най-лошото от Евросъюза

Сърбия е самостоятелна и независима страна, настоява президентът Александър Вучич

Сърбия изтръпна! Чака най-лошото от Евросъюза | StandartNews.com

Президентът Александър Вучич заяви, гостувайки тази сутрин на ТВ Първа, че може да се случи така, че на Сърбия да бъдат наложени санкции от Европейския съюз, ако тя не въведе санкции срещу Русия, съобщават сръбските медии.  

По въпроса за санкциите срещу Русия Вучич каза, че Сърбия прави това, което е в интерес на страната и така ще се държи. "Сърбия се държи отговорно и сериозно, Сърбия не е ничия слугиня, не изпълнява заповеди нито от Америка, нито от Русия. Сърбия е самостоятелна и независима страна", каза Вучич.

Той каза, че ситуацията в Украйна го тревожи и особено изявлението на американския президент Джо Байдън, че  конфликтът ще бъде дълъг. По думите му руснаците в своите информации за конфликта в Украйна използват същия речник, който САЩ и западните европейски страни са използвали в информациите за агресията на НАТО срещу Сърбия през 1999 г. Вучич отбеляза, че руснаците казват, че  предотвратяват геноцид в Донбас, така както страните от НАТО са говорили, че предотвратяват геноцид в Косово.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай