Собственичка на авиокомпания S7 загина в самолетна катастрофа

Наталия Филева е шеста по богатство в Русия

Собственичка на авиокомпания S7 загина в самолетна катастрофа | StandartNews.com

Една от най-богатите жени в Русия загина при самолетна катастрофа в Германия. 55-годишната Наталия Филева заема 172 място по богатство сред бизнесмените в родината си за 2018 г. Състоянието й възлиза на 600 милиона долара.

Тя е основател и съсобственик заедно със съпруга си Владислав Филев на S7 Airlines, който започва да се разраства през 90-те години на миналия век. Компанията лети до над 900 дестинации, включително и до Варна. Притежава най-голямата мрежа от вътрешни линии в Русия, изградена на базата на три основни центъра на въздушния транспорт в Москва (Домодедово), Новосибирск (Толмачево) и Иркутск. S7 Airlines извършва редовни полети към страните от ОНД, Европа, Близкия изток, Южна Азия и Азиатско-тихоокеанския регион.

Германският "Билд" посочва, че малък шестместен самолет е паднал малко преди пистата на летището в Егелсбах и е изгорял напълно с двамата пасажери и пилота. Според полицията,  катастрофата е станала в 15:30 в неделя. Заедно с Филева е загинал и баща й, който е отивал за лечение в Германия. Първоначално се появиха информация, че на борда на разбилата се машина е бил и съпругът на Наталия, но по-късно това беше отречено.

По същото време, на няколко километра от самолетната катастрофа, са се блъснали челно полицейска кола и друг автомобил и са загинали двама души, посочва ДПА.

Полицейската кола е пътувала с висока скорост към мястото на самолетната катастрофа. Ранени са трима от пътниците в полицейския автомобил, а двамата загинали са били в другата кола.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай