Скандал! За какво Путин покани Роджър Уотърс

Бившият чузикант на Пинк Флойд си сменя позициите непрекъснато

Скандал! За какво Путин покани Роджър Уотърс | StandartNews.com

Русия поиска официално от Съвета за сигурност на ООН да включи сред говорителите по темата с войната в Украйна известния музикан и съосновател на Pink Floyd Роджър Уотърс. Искането е за предстоящата среща на съвета, на която ще има различни оратори. Припомняме, че миналата година британецът защити руската позиция и президента Владимир Путин, а също така обвини САЩ, че са провокирали случващото се в Украйна, предаде Актуално.

"Русия поиска британският активист за мир и известен рок музикант Роджър Уотърс да участва като говорител в заседание на Съвета за сигурност на ООН, посветено на перспективите за мирно разрешаване на украинската криза в контекста на нарастващите западни оръжейни доставки за страната", написа първия зам.-постоянен представител на Москва в световната организация Дмитрий Полянски в „Телеграм“ и Twitter.

През август миналата година Уотърс направи турне в САЩ, на което представи мултимедия с портрети на „военнопрестъпници“. Сред тях беше и ликът на американския президент Джо Байдън. Пред CNN 79-годишният музикант заяви, че държавният глава на САЩ „подклажда огъня в Украйна“. „Това е сериозно престъпление.

Защо САЩ не окуражи президента Зеленски да преговаря, за да сложи край на необходимостта от тази чудовищна, ужасяваща война?“, попита Уотърс.

Съоснователят на Pink Floyd подкрепи и конспиративната теория, че войната е започнала не на 24 февруари 2022 г., а през 2008 г., когато алиансът НАТО е нарушил обещанието си, дадено на съветския президент Михаил Горбачов през 90-те години на 20 век, и е започнал да се разширява на изток, достигайки до границата на Русия.

"Съжалявам, че западните правителства подклаждат огъня, който ще унищожи красива страна, като засипват Украйна с оръжия. Бъдете сигурни, че ако всички наши лидери не започнат дипломатически преговори, след края на сраженията от Украйна няма да остане почти нищо“, заяви тогава музикантът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай