Шолц с лоша новина за Украйна

Относно ракетите "Таурус"

Шолц с лоша новина за Украйна | StandartNews.com

Германският канцлер Олаф Шолц отхвърли днес възможността за въоръжаване на Украйна с крилати ракети с голям обсег „Таурус“, ако има участие на германски войници, които да помагат при управлението им, съобщи Ройтерс.

„Не можете да доставите оръжейна система с много голям обсег и да не си помислите какъв да е контролът над нея. Ако искате да ги контролирате и това е възможно единствено с участието на германски войници, то това не подлежи на обсъждане“, заяви Шолц.

Ройтерс припомня, че досега Германия отхвърля възможността да изпрати „Таурус“ на Украйна, обезпокоена, че така може да бъде замесена в пряка конфронтация с Русия, предава БТА. Темата ескалира, след като руска медия в петък публикува 38-минутен запис на разговор, в който се чува как германски офицери обсъждат доставки на оръжие за Украйна и потенциални удари на Киев срещу Кримския мост.

Междувременно заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев заяви днес по време на Световния младежки фестивал в Сочи, че Москва ще прояви сдържаност в отговор на записа, но няма да го забрави, предаде Ройтерс, цитирайки агенция РИА Новости.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
4 Коментара
Петър
преди 1 месец

Дори медузите имат повече гръбнак от това мекотело. Защо направо не предложи капитулацията си пред Москва, немците са свикнали...

Откажи
РазПУТин
преди 1 месец

Петърчо, що направо не грабваш един автомат и не заминаваш на фронта да се биеш за майка Украйна? Нали имаш повече гръбнак от медуза?

Откажи
Два РазПутин
преди 1 месец

😂🤣😂 а така....

Откажи
Същият
преди 1 месец

Фашиста козината си мени но нрава не,ама ще лапне

Откажи