САЩ ще сменят властта в още две държави

Куба и Никарагуа на мушката на Доналд Тръмп

САЩ ще сменят властта в още две държави | StandartNews.com

САЩ ще сменят властта в още две държави

САЩ искат да сменят правителството не само във Венецуела, но и в Никарагуа и Куба. Това заявява държавният секретар Майк Помпео в интервю за тв каналаТелемундо. На въпрос на журналист дали Вашингтон възнамерява да се бори с недемократичните режими в Никарагуа и Куба Помпео отговаря положително.

"Ние признаваме, че правителствата на тези страни постъпват жестоко със собствения си народ, те представляват реална заплаха: заплаха за сигурността, заплаха за личността, която е лишена от основните си права", обяснява външният министър, като подчертава, че администрацията на президента Доналд Тръмп работи усилено, за да гарантира постигането на положителни резултати не само във Венецуела, но и във всяка от тези две страни.

На 23 януари лидерът на венецуелската опозиция Хуан Гуайдо се обяви за временен президент. Съединените щати го подкрепиха незабавно и открито. Москва остана на страната на избрания държавен глава Никола Мадуро, обвинявайки Вашингтон в намеса във вътрешните работи на друга държава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай