Сърбия хвана балкански наркобос

Сърбия хвана балкански наркобос | StandartNews.com

Белград разби и мрежа за трафик на оръжия към Франция

Сръбската полиция е задържала един от най-големите наркотрафиканти на Балканите и е разкрила мрежа за трафик на оръжия към Франция, съобщи в петък вътрешният министър на страната Небойша Стефанович.

При акция в няколко сръбски града в петък са арестувани най-малко шестима души, свързани с трафик на дрога и оръжия към Франция. В Нови Пазар е задържан М.Д., за когото се смята, че е един от най-големите наркобосове на Балканите. В Нови Сад е арестуван М.Н., влиятелен дилър за територията на Сърбия. М.Д. се е занимавал с трафик на хероин от Турция през България за Сърбия и от там - за Западна Европа.

През последните четири месеца полицията е задържала 13 кг хероин, принадлежащ на тази престъпна група, обясни министърът. Чрез тези операции разследващите са стигнали до организаторите на контрабандата.

При друга спецоперация в сътрудничество с френските си колеги сръбските полицаи са задържали четирима души в Сърбия, а във Франция - други деветима. "Става въпрос за международна престъпна група, която се е занимавала с търговия с оръжие на територията на Сърбия и Франция", каза Стефанович. "Най-голямата верига за трафик на оръжия между двете страни бе разбита", добави Стефанович.

Междувременно е бил арестуван и Б.Б., жител на македонския град Куманово, обвинен в участие в терористичните атаки в града по-рано т.г. Смята се, че задържаният е осигурявал логистична подкрепа за атаките.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай