Съдът нареди Мубарак да бъде пуснат на свобода

Съдът нареди Мубарак да бъде пуснат на свобода  | StandartNews.com

Кайро. Бившият президент на Египет Хосни Мубарак може да бъде пуснат под домашен арест в четвъртък, това разкри един от адвокатите за Reuters. Това е възможно, след като отпадна обвинението срещу Мубарак за корупция.

Мубарак е изправен пред повторен процес за съучастие в убийствата на демонстранти при протестите, които го свалиха от власт през 2011-а година. Адвокатите му обаче се надяват да бъде освободен от затвора днес или утре.

Бившият държавен глава бе осъден до живот миналата година по обвиненията, че не е успял да предотврати смъртта на демонстрантите през 2011-а година. Съдът обаче уважи молбата за обжалване и нареди преразглеждане на делото.

Мубарак прекара максимално допустимото от египеското законодателство време в предварителния арест в очакване на делото срещу него.

По-късно стана ясно обаче, че Мубарак ще остане в затвора още 48 часа, защото през това време прокуратурата има право да обжалва решението за неговото освобождаване, предаде РИА Новости, позовавайки се на местни медии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай