С много яд Байдън се закани на Путин! Какво му готви

Не приемаме никакви червени линии

С много яд Байдън се закани на Путин! Какво му готви | StandartNews.com

Американският президент Джо Байдън заяви, че разработва обхватни инициативи, затрудняващи руския президент Владимир Путин да нахлуе в Украйна, и допълни, че не приема „червените линии“ на Москва, предава Ройтерс. Това се случва в момент на нарастващи опасения, че тлеещият конфликт може да се превърне във война, пише инвестор..бг.

Москва, от своя страна, обвинява Украйна и САЩ в дестабилизиращо поведение и твърди, че Киев може би се готви за собствена офанзива в Източна Украйна, което украинските власти отричат.

„Създавам най-обхватния и значим според мен набор от инициативи, които да направят много, много трудно за господин Путин да направи това, което хората се тревожат, че ще направи“, каза Байдън, без да влиза в подробности.

Преди заминаването си късно в петък за Кемп Дейвид за посещение през уикенда Байдън каза пред репортери: „Наясно сме с действията на Русия от дълго време и очаквам, че ще имаме дълъг разговор с Путин“.

„Не приемам червените линии на никого“, заяви американският президент във връзка с исканията на Русия.

Американски и украински високопоставени представители отново предупредиха тази седмица, че са възможни строги икономически санкции срещу Русия.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай