Руските войски напускат Крим. Успокои ли се Западът?

Това се случва ден след първото изтегляне на войски от границите с Украйна

Руските войски напускат Крим. Успокои ли се Западът? | StandartNews.com

В сряда Русия съобщи, че военните учения в анексирания от нея Крим са приключили и че войниците се връщат в гарнизоните си. Това се случва ден след като Москва обяви първото изтегляне на войски от границите с Украйна.

"След като приключиха участието си в тактическите учения, подразделенията на Южния военен окръг се придвижват към местата си на постоянна дислокация", се казва в изявление на министерството на отбраната на Русия.

Държавната телевизия показа кадри на военни части, които преминават по мост, свързващ контролирания от Русия полуостров с континенталната част на страната. В изявлението се казва, че танкове, пехотни машини и артилерия напускат Крим с железопътен транспорт.

Въпреки това западните лидери продължават да се опасяват, че Русия все още може да предприеме нападение срещу Украйна, а президентът на САЩ Джо Байдън предупреди, че нападение от страна на Москва остава "много вероятно".

Байдън заяви, че въпреки твърденията на Русия, Вашингтон и съюзниците му все още не са потвърдили изтеглянето на десетките хиляди войници, които според него Москва вече е събрала по границата с Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай