Руски Су-27 прихвана над Балтийско море разузнавателни самолети

Били на САЩ и Швеция

Руски Су-27 прихвана над Балтийско море разузнавателни самолети | StandartNews.com

Пилотът ги съпроводил, не допускайки нарушаването на въздушното пространство на Русия

Руски изтребител Су-27 е бил вдигнат по спешност за прихващането на два самолета на военновъздушните сили на САЩ и Швеция в близост до руската граница, съобщиха от руското военно министерство, цитирани от руските медии.

Инцидентът е станал вчера над Балтийско море.

"Екипажът на руския изтребител се приближи на безопасно разстояние до въздушните обекти и ги идентифицира като разузнавателни самолети RC-135 на военновъздушните сили на САЩ и "Гълфстрийм" на ВВС на Швеция", се уточнява в съобщението на руските военни.

Руският пилот ги съпроводил, не допускайки нарушаването на въздушното пространство на Русия, като спазил всички мерки за безопасност.

Отбелязва се, че полетът на руския самолет бил проведен при пълно спазване на международните правила за използване на въздушното пространство.

Руските медии отбелязват, че напоследък активността на чуждестранни разузнавателни самолети и безпилотни летателни апарати в близост до границите на Русия и руски военни съоръжения в чужбина се увеличи значително. Те редовно са забелязвани в района на Крим и Краснодарския край, над Балтийско море и руските бази в Сирия.

През 2018 г. подразделенията на радиотехническите сили на руските въздушно-космически сили са открили и съпроводили над 980 хил. въздухоплавателни съда. Около 3000 от тях са били чуждестранни военни самолети, от които над 1000 са били разузнавателни самолети.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай