Русия свали Сърбия от върха във волейбола

Нашите се оплакват от мрак в залата, тренират на студено

Русия свали Сърбия от върха във волейбола | StandartNews.com

Копенхаген. Русия детронира Сърбия с 3:1 (19, -24, 23, 15) на полуфиналите от европейското първенство по волейбол в Копенхаген, Дания. Пред 5000 зрители на ст. "Паркен" в датската столица си отмъстиха на сърбите за загубата на същата фаза от надпреварата през 2011 г.

Утре от 19,00 ч бълг. време е финалът, в който руснаците ще се изправят срещу победителя от мача България - Италия. Преди това от 16,00 ч е спорът за бронзовите медали. Най-полезен за победителите беше диагоналът Николай Павлов с 19 т. (3 блока и 44% ефективност в атака), а Дмитрий Мусерский добави 17 точки (7 блока, 1 ас и 69% ефективност в атака). За сърбите Милош Никич и Александър Атанасийевич реализираха по 13 точки.

Неприятно изненадани от условията на стадиона останаха нашите на тренировката преди мача с Италия. При появата им течаха довършителни работи по съоръжението. Българите бяха принудени да минат по насипания пясък, за да стигнат до подобието на зала - игрище, обградено от завеси. Мениджърът на тима Владимир Николов се оплака от осветлението и обяви, че ще разговаря с домакините то да бъде коригирано. Същите претенции изразиха и останалите отбори от топ 4. На всичко отгоре температурата беше 16 градуса, колкото извън стадиона. Нашите обаче реагираха с усмивка на това. "За мен е топло. Нали знаете, че в България има зали с по 5 градуса, а тук е 13. Какво повече искате? Да му мислят италианците и руснаците", коментира Георги Братоев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай